Min nya utställning öppnar nu på fredag 18/3 kl 17-20 ”Vad var det där jag egentligen tyckte mig se och samtidigt uppfattade som så betydelsefullt, att jag bestämde mig för att visa det för dig?

Placerad i en fåtölj i hörnet av mitt sovrum ser jag diagonalt ut mot en hall som har öppningar mot alla rum i bostaden. Från min plats kan jag endast se en smal bit av hallen och en ännu mindre bit av öppningen mot vardagsrummet. Antecknar vad jag ser i en bok och funderar samtidigt på hur noggrant något kan beskrivas enbart med ord. Koncentrerar mig på det smala synliga fält som går att urskilja, det finns inte mycket att se och det hjälper heller inte att vrida på huvudet. Tillsammans med den här texten gör jag en liten teckning i boken med en bic-penna. Den blir fin, perspektivet och relationerna mellan plan och ytor stämmer. 

Efter en stunds begrundande över vad jag åstadkommit i form av text och bild upptäcker jag hur pretentiöst och samtidigt poänglöst det blev. Texten och den lilla teckningen gör anspråk på att vara något de inte är. Jag river därför omsorgsfullt ur sidan och formar den till en liten boll, placerar den mellan tummen och pekfingret och lyckas skjuta iväg den i en perfekt bana genom den smala passagen mellan rummen. Knappt hörbart studsar den några gånger mot parkettgolvet innan den slutligen stannar.

Öppning fredag 18/3 kl 17.00 – 20.00. Öppettider: Torsd-fred 12 -18, lörd – sönd 12 – 16.

ID:Galleri Tjärhovsgatan 19, Stockholm

https://idigalleri.org/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.